tisdag 18 november 2008

Nya järnvägsbron i Sunne

Nu var det länge sen jag gjorde något åt min lilla blog, det har varit mycket att göra med huset och det börjar se ut som ett hus nu så jag kan nog kosta på mig att skriva lite här.

Årets tilldragelse i Sunne har varit bygget av nya järnvägsbron, inte kanske så mycket själva bron utan den mastodontkran som användes vid bygget, den drog åskådare från när och fjärran, de stod på bilbron i ur och skur, fotograferade och käkade snabbmat från grillen vid bron som troligen inte sett såna glansdagar sen raggarna huserade på torget till sent fram på morgnarna i mitten av 80-talet och "Sprutte" langade fram sina dubbla 200-grammare så fort han hann med.

Här är kranen plåtad från luften:



..och så här såg det ut innan kranen kom på plats, många skulle nog säga att sundet gör sig bättre utan en gul kran mitt i landskapet..

fredag 28 mars 2008

Vad är en paramotor egentligen?

För att förklara vad det är jag flyger med så visar jag några bilder, det är helt enkelt en liten 2-taktsmotor monterad på en ställning som man hänger på sig som en ryggsäck, i den fäster man en glidskärm. Skärmen fungerar i princip som en fallskärm men kan styras bättre och man lyfter genom att springa igång den samtidigt som man ger järnet med motorn.

Lite varmkörning först...

..sen springer man i motvind..

..tills man får luft i seglet och sen är det enkelt, bara att gasa och styra!

Man kanske ska tillägga, försök er inte på det här hemma om ni inte har den träning som krävs, det är inte helt riskfritt. Men underbart roligt när man kommit så här långt, i en paramotor har man full utsikt framåt utan något i vägen, man sitter bekvämt i en liten sits som man drar ner när man kommit upp i luften.

Vill du lära dig? Kontakta Simon, se länkarna till höger på startsidan.

Dessa 3 bilder är tagna av Morgan Andersson, Sunne

Rapsfält utanför Sunne


Först ut på plan är en bild på rapsfälten vid kyrkan i Sunne, bilden är tagen från paramotorn, som alla andra bilder som jag tänker visa här. Mellan-Fryken syns söder om Sunne. Den röda ringen är löparbanan vid Fryxellska skolan.